bus auto fiets
Menu

Locatie Op Zuid in Zetten

‘The best of both worlds.’ Het dorp Zetten biedt je rust, ruimte en gezelligheid. In de omgeving vind je stadse dynamiek en prachtige natuur. Op Zuid in Zetten heeft het allemaal in zich!

Over Op Zuid in Zetten

In Op Zuid in Zetten staat misschien ook wel jouw nieuwe droomwoning. Op loopafstand van de dorpskern komen energieneutrale nieuwbouwwoningen, met volop keuze tussen verschillende types tussenwoningen, hoekwoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Je hebt veel opties om de woning aan te passen aan jouw woonwensen. De nieuwe wijk is ruim opgezet en kindvriendelijk: veel openbaar groen en een leuke speelplek zorgen ervoor dat de kinderen zich hier echt kunnen uitleven en veilig buiten kunnen spelen.

  • Fietsen en wandelen

    Nijmegen en Arnhem liggen dichtbij: met de auto of trein ben je hier snel. Ben je sportief aangelegd? Neem dan de fiets! Een uurtje fietsen door de schitterende omgeving en je bent in Arnhem of Nijmegen. Perfect voor een dagje winkelen of een etentje in een nieuw restaurant. Ben je toe aan meer ruimte, groen en natuur? Dan ben je zo in de Betuwe, een schitterend rivier- en natuurlandschap. Het eeuwig stromende water, de dijken, uiterwaarden, leuke dorpjes en indrukwekkende vergezichten nodigen uit tot mooie fietstochten en lange wandelingen.

  • Historie naast de deur

    De Betuwe is al sinds de Romeinse tijd bewoond. In de elfde eeuw werd Zetten als ‘Sethone’ aangeduid in de historische bronnen. Eén van de oudste gebouwen in het dorp is de toren van de Hervormde Kerk uit de veertiende eeuw. Op verschillende plaatsen in de omgeving zijn bij opgravingen resten gevonden van de Romeinse tijd, bijvoorbeeld in Elst. Als we het over historie hebben, denk je natuurlijk ook aan Nijmegen. Die stad is ruim 2.000 jaar oud en heeft een bewogen geschiedenis. Ook Arnhem heeft een boeiende geschiedenis en diverse mooie musea om te bezoeken.

  • Alles dichtbij

    Weet je wat Zetten nog meer te bieden heeft? Onder meer de grootste winkeldichtheid van Nederland. Alle dagelijkse voorzieningen zijn voorhanden. Mensen uit de buurt ontmoet je in het dorpshuis en in de gezellige dorpscafés. Verder zijn er (afhaal)restaurants, een bowlingcentrum en worden er jaarlijks verschillende evenementen georganiseerd. Het dorp telt drie basisscholen en een middelbare school. Er is een theater, scouting en een vriendelijke motorclub. Ook de sportieveling komt aan zijn/haar trekken met een zwembad, voetvalvereniging, tennisclub, roeivereniging en twee sportscholen.

Afstand tot belangrijke punten

Hieronder staan de afstand per fiets, openbaar vervoer en of auto beschreven. Zetten klinkt landelijk, maar ligt heel centraal. Hoe klein en pittoresk ook, er is een treinstation met verbindingen naar Nijmegen en Arnhem en richting Geldermalsen in het westen. Verder ligt Zetten dichtbij de A15. Je kunt de snelweg gelukkig niet horen of zien, maar vanuit Op Zuid in Zetten ben je binnen een paar autominuten bij de toerit. Je rijdt dus zo naar Nijmegen of Arnhem. In westelijke richting ga je naar de A2 en die leidt je de Randstad in. Binnen 50 minuten ben je bij Eindhoven Airport en Düsseldorf-Weeze ligt op 45 minuten.

Naar
Station Zetten 3 1 9
Albert Heijn 2 3 9
Arnhem - 25 30
Nijmegen - 20 40
Tiel - 20 20

Hotspots in de buurt van Zetten

Wonen in Zetten betekent dat je je geen dag hoeft te vervelen. Zetten ligt centraal en binnen enkele minuten met de fiets, auto of trein ben je bij een historische kasteeltuin, zit je aan de Linge op een mooi terras of loop je in Nijmegen voor de nodige cultuur of een dagje winkelen. Alles is dichtbij!

Nijmegen
1

Nijmegen

De oudste stad van Nederland is een echte studentenstad met een combinatie van historische en moderne architectuur. Ook vind je er verschillende musea, zoals Museum Het Valkhof en het Natuurmuseum. Er is een groot winkelaanbod met grote retailers én knusse winkeltjes. Even niets? Slenter dan door de binnenstad en langs De Waal.

Pannenkoekenboerderij
2

Pannenkoekenboerderij

Als je niet ver van huis wilt, als je een gezellige plek zoekt voor de hele familie en als je van een mooi uitzicht houdt, dan ben je bij Pannenkoekenboerderij Aan de Linge aan het juiste adres. En ook als een pannenkoek niet tot je favoriete maaltijd behoort, kun je hier heel lekker eten.

Kasteeltuin Hemmen
3

Kasteeltuin Hemmen

Binnen 10 minuten fiets je naar Kasteeltuin Hemmen. Op dit landgoed stond vanaf de veertiende eeuw een kasteel, dat later plaats maakte voor een prachtig landhuis met stijlvolle tuinen. Als gevolg van de Tweede Wereldoorlog liggen nu alleen de ruïnes er nog. Gelukkig kun je nog wel van de mooie kasteeltuin genieten.