bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Bouw 20 nieuwe woningen Op Zuid in Zetten van start

5 juli 2021

Afgelopen donderdag - 1 juli - vond de officiële start bouw plaats voor 20 nieuwe koopwoningen in Op Zuid in Zetten.

De combinatie KondorWessels Projecten en KlokGroep heeft in samenwerking met de gemeente Overbetuwe het plan uitgewerkt.

Informele handeling
De start bouw van de 20 woningen – waarvan 6 rijwoningen en 14 twee-onder-een-kapwoningen – vond plaats middels een informele handeling op de bouwplaats door wethouder Hol van gemeente Overbetuwe. Dit is het laatste deelplan binnen Zetten op Zuid Noord dat gerealiseerd gaat worden. De toekomstige bewoners, die vanwege de huidige coronamaatregelen in 2 opeenvolgende tijdslots waren uitgenodigd, konden op de bouwplaats de locatie bekijken waar hun woning wordt gebouwd. Bij de ijskar op de bouwplaats konden zij terecht voor een ijsje, waarbij wethouder Hol het eerste ijsje uitdeelde aan één van de nieuwe bewoners.

Kavels uitgegraven
De kavels van de 20 woningen zijn uitgegraven en de piketpaaltjes zitten in de grond, zodat de toekomstige bewoners goed konden zien op welke plek hun nieuwe woning zal worden gebouwd. Naar verwachting worden de eerste woningen vanaf mei 2022 opgeleverd.

Pieter de Kort (projectontwikkelaar bij KlokGroep Wonen BV): “In samenwerking met de gemeente, de aannemers en andere partners, hebben we het voor elkaar gekregen om in korte tijd deze nieuwe wijk op te bouwen. We hebben hiervoor ook veelvuldig afgestemd met de omwonenden en hopen dan ook dat heel Zetten blij is met haar nieuwe omgeving. Wij zijn in elk geval trots op het resultaat!”

Eric Pijffers (projectontwikkelaar bij KondorWessels Projecten): “Met deze 20 woningen werken we toe naar een afronding van deze mooie wijk. Dit geeft energie om de volgende fase op te pakken en van het zuidelijk deel ook een fijne woonomgeving te maken.”