bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

De buren van Op Zuid in Zetten

2 januari 2018

In Op Zuid in Zetten worden 77 woningen gebouwd, waarvan er 30 worden verhuurd. Er komen rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Het belooft een levendige, gastvrije en gevarieerde wijk te worden met traditioneel gebouwde woningen van duurzame kwaliteit.

In je huis wil je je heerlijk thuis voelen. Logisch. Daarom kies je een indeling die past bij je wensen en richt je je huis helemaal naar je smaak in. Maar ook de architectuur speelt een grote rol bij de aantrekkingskracht die een woning heeft.

Bij Op Zuid in Zetten heeft de architect zich laten inspireren door de architectuur van het historische Witte Huis. Dit monumentale pand grenst aan de nieuwe wijk. Op dit moment is er een particuliere kleinschalige woonzorggroep van de Artemis Groep gevestigd en vormt het een fijn thuis voor ouderen met geheugenproblemen zoals Alzheimer.

In 1909 startte de bouw van dit in het oog springende gebouw en vanaf 1916 tot de Tweede Wereldoorlog bood het onderdak aan verschillende scholen en opleidingen. Tijdens de strijd in de oorlog liep het schade op, maar na de oorlog kon het weer als school dienen. Na een bewogen periode toen de opleidingen waren vertrokken en het gebouw verwaarloosd raakte, werd het begin deze eeuw een museum. Sinds 2015 huurt Artemis het huis en is het een betrokken en liefdevolle omgeving voor mensen met behoefte aan woonzorg, voor fijne buren.

Meer weten over Artemis en het witte huis? Kijk dan op www.artemisgroep.nl