bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Een groenere wijk - Op Zuid in Zetten

16 mei 2018

Duurzaamheid en een groene omgeving, wat doe je ermee? Je hoort het overal en iedereen weet dat het belangrijk is. Maar hoe en op welke manier kun je er iets mee in je nieuwe woning?

KlokGroep en KonderWessels Projecten (KWP) vinden duurzaamheid en een groene omgeving ontzettend belangrijk. Daarom maken zij er een speerpunt van. Dat komt tot uiting in het feit dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook in het geval van Op Zuid in Zetten nemen ze concrete stappen als het om duurzaamheid en groen gaat.

De woningen voldoen aan de meest scherpe duurzaamheidseisen. De isolatie is uitstekend, het binnenklimaat heel aangenaam, de woning zo zuinig mogelijk en er komen zonnepanelen op het dak. Zo zijn de woningen niet alleen duurzaam, maar ook comfortabel.

Wooncomfort hangt ook samen met ‘groen’. Uit onderzoek blijkt dat wonen in een groene omgeving vaak zorgt voor een betere gezondheid en meer energie. Het helpt bij het verminderen van stress en het stimuleert om actief bezig te zijn. Mensen die in een groene omgeving wonen, voelen zich vaak gezonder dan mensen die in een minder groene omgeving wonen.

Bij Op Zuid in Zetten wordt een open en groene omgeving gecreëerd zodat je kunt genieten van alle ruimte en de natuur. Tussen de nieuwe woningen komen leuke speelplekken, veel groen en grote delen van de wijk worden autoluw. Kinderen kunnen dus fantastisch spelen. Ten zuiden van de woningen wordt een parkachtige omgeving ontwikkeld.

Ook is nagedacht hoe om te gaan met (regen)water. Het water aan de rand van de wijk heeft een dubbelfunctie. Het geeft meer karakter aan de woonomgeving en het is belangrijk voor het inperken van wateroverlast, omdat het water opvangt en opslaat in een speciaal soort bassin.