bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Status en planning Op Zuid in Zetten - fase 2

13 april 2023

In dit artikel praten we je bij over Op Zuid in Zetten – fase 2 en lees je wat je de komende periode kunt verwachten.

Fase 2 van Op Zuid in Zetten zal bestaan uit ongeveer 80 grondgebonden woningen in diverse segmenten en met een ruime variatie aan woningtypes.

Informatieavond over voortgang
Op 13 maart vond er een informatieavond plaats, waar direct omwonenden van het plangebied werden geïnformeerd over de actuele plannen en voortgang van Op Zuid in Zetten – fase 2. We lichten enkele belangrijke punten toe die tijdens de informatieavond aan bod kwamen:

Verbinding met het omliggende groene landschap
Ten opzichte van fase 1 ligt fase 2 meer in het ‘open agrarische gebied’. Afbeelding 1 hieronder laat dit goed zien.


Afbeelding 1 - Ligging van Op Zuid in Zetten - fase 2

3 ruimtelijke hoofdelementen
We zijn zichtbaar de verbinding aangegaan met het omliggende groene landschap. Onderstaande afbeelding laat bijvoorbeeld zien hoe het groen door het plangebied loopt. Verder zijn er zijn 3 ruimtelijke hoofdelementen te onderscheiden:

  1. Aan de zijkanten van het plangebied wordt de omliggende bebouwing voortgezet met vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en rug-aan-rug-woningen;
  2. Centraal in het plangebied komt een grote variatie aan woningen, die qua uitstraling goed aansluiten bij de woningen van de eerste fase van Op Zuid in Zetten;
  3. Aan de noordkant ligt een mooie groene zone, die wordt ingericht als wandelgebied met ook ruimte voor ecologie en waterberging.


Afbeelding 2 - De 3 ruimtelijke hoofdelementen van Op Zuid in Zetten - fase 2

Verwachte planning: start verkoop begin 2024
Op 18 april wordt de intentieovereenkomst voor Op Zuid in Zetten – fase 2 getekend door de gemeente Overbetuwe en de projectontwikkelaars KondorWessels en Van de Klok (voorheen KlokGroep).

Verloopt alles volgens planning, dan gaat de bestemmingsplanprocedure in de zomer van 2023 van start. Daarna kunnen we toewerken naar de start verkoop. Naar verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2024. Via deze website en de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.