bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Hier staan we met Op Zuid in Zetten - fase 2

12 mei 2022

In dit artikel geven we je een update over de tweede fase van Op Zuid in Zetten.

De actuele status
De afgelopen periode hebben we gesprekken gevoerd met de gemeente Overbetuwe over de ideeën en ontwerpen voor de tweede fase van Op Zuid in Zetten. Ook zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd om de mogelijkheden van het projectgebied in kaart te brengen.

Binnen de gemeente Overbetuwe liggen nog enkele ruimtelijke vraagstukken in relatie tot het projectgebied. Hier willen ze een weloverwogen besluit over nemen. De verwachting is dat er de komende weken vanuit de gemeente meer duidelijkheid wordt gegeven, waarna de gesprekken kunnen worden hervat.

Volgt er een positief besluit vanuit de gemeente op de plannen voor Op Zuid in Zetten – fase 2, dan zal er een informatieavond worden georganiseerd waar omwonenden en betrokkenen worden geïnformeerd over het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan zal vervolgens na de zomer ter inzage komen te liggen.

Dit kun je verwachten
Via de nieuwsbrief en deze projectwebsite houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en de verwachte start verkoop van Op Zuid in Zetten - fase 2. De huidige prognose is dat de verkoop in het voorjaar van 2023 van start kan gaan. In het derde kwartaal van dit jaar geven we een volgende update, waarin we naar verwachting een concretere planning met je kunnen delen.

Mooie vorderingen bij Op Zuid in Zetten – fase 1
Veel woningen van Op Zuid in Zetten – fase 1 zijn al opgeleverd en worden naar volle tevredenheid bewoond. De bouw van de woningen van het laatste deelplan van deze fase verloopt voorspoedig. Momenteel zijn de afbouwwerkzaamheden in volle gang. Denk hierbij aan het plaatsen van binnenwanden en -deuren, maar ook aan schilder-, stuc- en tegelwerk. De prognose is dat de woningen in het derde kwartaal van dit jaar worden opgeleverd aan de toekomstige bewoners.